KTÜN’de NANOMER Kuruldu

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Geliştirilmesi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NANOMER), Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Nanoteknoloji ve ileri malzemelerle ilgili akademik çalışmalar yapılmasını amaçlayan merkezde, projelerin geliştirilmesi düzenlenmesi hedefleniyor. Ayrıca, Konya Teknik Üniversitesinin yürütülecek program ve uygulamalar aracılığıyla kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve benzer alanda çalışmalar yürüten uluslararası kuruluşlarla ilişkilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bunun yanında, merkezin amaçları arasında, nanoteknoloji ve ileri malzemeler alanında üniversite, sanayi ve ülke genelinde yapılan çalışmaları takip edip, bu konulardaki ulusal ve uluslararası araştırmacıların/kuruluşların AR-GE faaliyetlerine katkı sağlanması, araştırmacılar/kuruluşlar arasında koordinasyonun sürdürülmesi ve ilgili araştırmacı ve kuruluşların nanoteknolojideki gelişmelerle ilgili bilgilendirilmesi yer alıyor.

Merkezin çalışma alanlarından bazılarını ise nanoteknoloji ve ileri malzemeler konusunda dokümantasyon merkezi oluşturularak, ulusal ve uluslararası kuruluşların kaynaklara erişebilmesi için olanak sağlanması, nanoteknoloji ve ileri malzemeler alanında üniversite-sanayi iş birliğine yönelik doğrudan ürün odaklı projeler geliştirilmesi ve benzer konularda faaliyet gösteren merkezlerle iş birliğinin geliştirilmesi oluşturuyor.

Merkez bünyesinde nanoteknoloji ve ileri malzemeler alanında disiplinlerarası çalışmaların gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun sağlanması, üniversiteye ait fiziki laboratuvar altyapısı ve imkanlarının etkin şekilde kullanılması, nanoteknoloji ve ileri malzemeler alanındaki gelişmelere uygun olacak şekilde sürekli geliştirilmesini de amaçlanıyor.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, merkezin kuruluşundan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Konya Teknik Üniversitesi olarak daha güzel işlerle yolumuza devam etmeyi planlıyoruz. Nanoteknoloji ve ileri malzeme alanları, ülkemizin öncelikli araştırma alanları arasında yer alıyor. Kurmuş olduğumuz merkezimizde, bölgemiz ve ülkemiz adına çok önemli bilimsel araştırma faaliyetlerinin yapılacağına inanıyorum. Konya ve bölgemiz için önemli bir bilimsel çekim merkezi olacağı kanaatindeyim. Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.