2021-DGS EK YERLEŞTİRME KAYIT DUYURUSU

ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme sonucunda Üniversitemize yerleştirilen adayların kayıtları 02 - 05 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ:

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 02 - 03 Kasım 2021 saat 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Önemli Not:

Covid-19 Pandemisi sebebi ile öğrencilerin e- devlet üzerinden e-kayıt yaptırarak işlemlerini tamamlamaları önemle rica olunur.

1. E-kayıt yapanların Üniversitemize başvurarak tekrar yüzyüze kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
  2. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerden belge istenmemektedir.
  3. II. Öğretim öğrencileri harçlarını 02-05 Kasım 2021 tarihleri arasında öğrenci numaralarına Vakıfbank'a yatırabilirler.

E-KAYIT YAPTIRAMAYAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ:

*Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler Üniversitemize gelerek kayıt yaptıracaklardır.

E kayıt yaptırmayan öğrencilerden istenen belgeler:

1. Adayın 2021-DGS Sonuç Belgesi.
  2. Adayın mezun olduğu ön lisans kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.

Önemli Notlar:

1. Adayın elektronik kayıt yoluyla ya da bizzat başvurarak kayıt yaptırması gerekmektedir.
  2. Postayla kayıt yapılmaz.
  3. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
  4. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  5. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday, herhangi bir hak iddia edemez.
  6. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran aday hakkında yasal işlem yapılacaktır.

DGS-2021 Şartlı Kayıt Duyurusu

*​2021 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2021 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 11/08/2021 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için lütfen tıklayınız.

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI