Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Katkı payı ve öğrenim ücreti iadesi (Depremden Etkilenen Öğrencilerin Katkı Payı ve Öğrenim Ücretine İlişkin OHAL Kararnamesi)

Sevgili Öğrencilerimiz.

03 Mart 2023 tarih ve 32121 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan, “Olağanüstü Hal Kapsamında Yükseköğretim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” kapsamında;

Katkı payı ve öğrenim ücreti

Madde2-(1)

“Ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden veya olağanüstü hal ilan edilen illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden öğrenciler ile olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bu illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden yurt dışından kabul edilmiş öğrencilerin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi için ödemeleri gereken katkı payı ve öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanır.

Söz konusu öğrencilerden, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi için katkı payı ve öğrenim ücreti ödeyenlerin paraları, yükseköğretim kurumları tarafından iade edilir.” gereğince;

Öğrencilerimizden ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet edenlerden

a- Uzatmalı öğrencilerimizin ödemiş oldukları katkı payı (normal öğretim öğrencileri)

b- Öğrenim ücretini ödeyen (ikinci öğretim öğrencileri)  başvuru yapabilecektir.

c- Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde okuyan öğrencilerimiz ilgili birimin duyurular kısmından başvurularını gerçekleştireceklerdir.

Not:

1- Öğrencilerimiz yatırmış oldukları katkı payı veya öğrenim ücretlerini aşağıda yer alan dilekçe ve eklerini eksiksiz bir şekilde tamamlamaları ve 31.03.2023 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde alabileceklerdir.

2- Cumhurbaşkanı Kararı ile olağanüstü hal ilan edilen iller; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa 'dır.

3- İade edilecek hesap numarası öğrencinin kendisine ait hesap olmalıdır.

4- Olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet edenlerden İlk yüzde 10'a giren öğrencilerimizden iade almayanlar da dahil olmak üzere (Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğrencileri) aşağıdaki dilekçeyi doldurmaları yeterli olacaktır.

5- Dilekçede yazan iban no alanındaki rakamlar okunaklı olmalı ve yanlış bilgi içermemelidir.

6- İade işlemi bütün dilekçelerin tesliminden sonra (31 Mart 2023) en geç 1 ay içinde yapılacaktır.

Dilekçe için tıklayınız.

E-devletten yerleşim yeri (ikametgah) ve diğer adres belgesi almak için tıklayınız.

EK:

1-Dilekçe

2- E-devletten yerleşim yeri (ikametgah) ve diğer adres belgesi

3-Harç dekontu (2022-2023 bahar yy için yatırılan dekont)

Öğrencilerimiz belgelerini mail ortamından okudukları bölümlere ait aşağıdaki mail adreslerine kendilerine ait kurumsal (Örnek: f22.....01@ktun.edu.tr) maillerinden göndermeleri gerekmektedir.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğrenim görenler için;

muhendislik.ogrenciisleri@ktun.edu.tr

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde öğrenim görenler için;

mimarliktasarim.ogrenciisleri@ktun.edu.tr

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda öğrenim görenler için;

teknikbilimler.ogrenciisleri@ktun.edu.tr

Resmi yazı metni aşağıdadır.

1) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi ile sınırlı olarak;

a) Ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bir Devlet yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden öğrenciler,

b) Olağanüstü hal ilan edilen illerdeki Devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden öğrenciler,

c)  Olağanüstü  hal  ilan  edilen  illerde  ikamet  eden  ve  bu  illerdeki  Devlet  yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden yurtdışından kabul edilmiş öğrenciler, katkı payı ve öğrenim ücreti ödemesinden muaf tutulmuştur.

2) Örgün, açık ve uzaktan öğretim programlarına kayıtlı;

a)  Önlisans, lisans  ve lisansüstü  eğitim  gören  birinci  öğretim  öğrencileri ilgili  programın  2547 sayılı  Yükseköğretim  Kanununun  46/ç  maddesindeki  süreler  içerisinde  katkı  payı  ödemediklerinden, programın süresinde mezun olamayan öğrenciler katkı payı,

b)  Önlisans,  lisans  ve  lisansüstü  (tezli/tezsiz)  eğitim  gören  ikinci  öğretim  öğrencileri  öğrenim ücreti,

c) Olağanüstü hal bölgesinde ikamet eden ve bu bölgedeki Devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden yurt dışından kabul edilmiş öğrenciler ödemeleri gereken öğrenim ücretini, ödemeyecektir.

3) Tahsil edilmiş 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi katkı payı ve öğrenim ücretleri iade edilecektir.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı