Harita Mühendisliği Topluluğu

Topluluğumuz Hakkında

Harita Topluluğu (Harita Mühendisliği Topluluğu), Konya Teknik Üniversitesi bünyesindeki bir branş topluluğu olarak KTÜN öğrencileri tarafından 2018 yılında kurulmuştur.

Kuruluşundan bu yana geçen süre zarfında mesleki, kültürel ve sosyal alanlarda birçok seminer, söyleşi, teknik gezi, piknik, toplu tiyatro organizasyonu, film gösterimi, konser ve sergi gibi faaliyetler düzenlemektedir.

Ulusal düzeyde "Türkiye Harita Toplulukları Zirvesi 17-18 Temmuz 2021" organizasyonunun birincisine "Dijital Çağda Ortak Gelecek" teması ile online ortamda ev sahipliği yaparak Harita Mühendisliği'ne önemli bir katkı sunmuştur.

Amaç ve Hedef

Harita Mühendisliği Topluluğu, kuruluşundan bu yana en aktif öğrenci topluluklarından biri olarak çalışmalarına devam etmektedir. Birçok toplulukla devamlı iş birliği içerisinde, içimizde ve çevremizde daima saygılı ve işbirlikçi tutumla bir arada olup bunu yaparken bütün çalışma ortaklarımıza saygı ve sevgi birliği içerisinde bir ağ kurmayı amaçlayan bir topluluğuz.

Kariyer planlamalarına katkı ve entelektüel yaşamlarına direkt etki, üyelerimize en önemli vaadimizdir. Topluluğumuza üye olan her arkadaşımızda oluşturmak istediğimiz etki; “Mühendis” sıfatını taşımaya hak edeceği gün gelene kadar ahlaki ve etik değerler açısından, sosyal zeka ve toplumsal etkileşim açısından toplum için ve çevresi için örnek bir birey olmasıdır.