Harita Mühendisliği

Müdek Hakkında

 

 

Konya Teknik Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
MÜDEK Akreditasyonu
Geçerlilik Süresi
EUR-ACE Etiketi
Geçerlilik Süresi
Harita Mühendisliği (NÖ) 30.09.2022-30.09.2024 30.09.2022-30.09.2024
Harita Mühendisliği (İÖ) 30.09.2022-30.09.2024 30.09.2022-30.09.2024

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur. 

MÜDEK, 2002 yılında Türkiye ve KKTC'de mühendislik eğitimi veren fakültelerin dekanlarından oluşan Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) tarafından, bu fakültelerin mühendislik lisans programlarının değerlendirmesi için ayrıntılı bir program düzenlemek ve uygulamak üzere, Mühendislik Değerlendirme Kurulu adı ile bağımsız bir platform olarak kurulmuş, 2003 yılında mühendislik programlarının değerlendirmesine başlamış ve 2007 yılında dernekleşmiştir. 

MÜDEK idari personeli dışında, MÜDEK kurulları, komiteleri, çalışma grupları ve akreditasyon değerlendirme takımlarında görev alan tüm kişiler herhangi bir ücret almadan gönüllülük esasına göre çalışırlar. 

MÜDEK 17 Kasım 2006 tarihinden beri Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluşun üyesi ve 15 Haziran 2011 tarihinden beri Washington Accord (WA) imzacısıdır (üyesidir). 

MÜDEK'in ulusal ve uluslarası dış değerlendirilmeleri ve yetkilendirilmeleri için tıklayınız: >>>>>

Kaynak: http://www.mudek.org.tr

MÜDEK'İN AMACI

MÜDEK'in amacı, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, böylece, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesini sağlamaktır.

 

 

 

Bölüm Akreditasyon Süreci


Bölüm, akreditasyon çalışmalarına 2005 yılında başlamış 2007 yılında ilk kez başvuru yapılmıştır. Bölüm ara değerlendirmeli olarak ilk kez MÜDEK tarafından 2008-2010 yılları arası akredite edilmiş, son yapılan değerlendirme sonucunda akreditasyon Eylül-2024 yılına kadar uzatılmıştır.

Konya Teknik Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
MÜDEK Akreditasyonu
Geçerlilik Süresi
EUR-ACE Etiketi
Geçerlilik Süresi
Harita Mühendisliği (NÖ) 30.09.2022-30.09.2024 30.09.2022-30.09.2024
Harita Mühendisliği (İÖ) 30.09.2022-30.09.2024 30.09.2022-30.09.2024

 

Program Eğitim Amaçları ve Çıktıları


Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Normal ve İkinci Öğretim Programı Eğitim Amaçlarımız yeni mezunlarımızın yakın bir gelecekte erişmeleri istenen kariyer hedeflerini ve mesleki beklentilerini tanımlamaktadır.

Yeni mezunlarımız,   yakın bir gelecekte Harita Mühendisliği veya ilgili alanlardaki;

  • kamu kurum/kuruluşları ve özel sektör kuruluşlarında çalışır,
  • kendi öncülüğünde veya ortaklıklar halinde ticari hayata atılır,
  • hayat boyu öğrenme yaklaşımı içerisinde, kendini geliştirmek üzere çeşitli sertifika/eğitim programlarına katılır, eğitimlerini üniversitelerde lisansüstü düzeyde sürdürür,
  • her türden mühendislik problemlerine getireceği çözümlerin hukuk kuralları ve etik ilkeler ile uyumlu olmasını savunur.

Normal ve İkinci Öğretim Programı Çıktılarımız

  1. Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
  2. Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
  3. Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
  4. Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
  5. Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
  6. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
  7. Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
  8. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
  9. Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
  10. Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
  11. Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
 

 

Müdek Danışma Kurulu


Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Normal ve İkinci Öğretim Programı Danışma Kurulu

  • Süleyman Erden ŞİRECİ (HKMO Konya Şube Başkanı)
  • Hakan AYBER (TKGM Genel Müdür Yardımcısı)
  • Engin KARASAKA (Konya Büyükşehir Belediyesi)
  • Ahmet TELCİ (DSİ Konya Bölge Müdürlüğü)
  • Hasan BULUT (Özel Sektör)
  • Mustafa GEDİZ (Özel Sektör)
  • Ahmet GÜNTEL (Özel Sektör)
  • Vedat GÖKTÜRK (Özel Sektör)
  • Ekrem UÇAR (Özel Sektör)
  • Sabri ŞEHSUVAROĞLU (Özel Sektör)
  • Rabia UÇAR (Özel Sektör)

 

Komisyon ve Çalışma Grupları


AKREDİTASYON KOMİSYON VE ÇALIŞMA GRUPLARI

Bölüm Kalite Kurulu

Prof. Dr. Hakan KARABÖRK (Bşk), Prof. Dr. Ferruh YILDIZ, Prof. Dr. Cevat İNAL, Prof. Dr. Tayfun ÇAY, Prof. Dr. Muzaffer KAHVECİ, Prof. Dr. Ayhan CEYLAN, Prof. Dr. i. Bülent GÜNDOĞDU, Doç. Dr. Serkan DOĞANALP, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Bilgehan MAKİNECİ

Eğitim Öğretim Çalışma Grubu

Doç. Dr. Ela ERTUNÇ (Bşk.), Arş. Gör. Ali Utku AKAR, Arş. Gör. Emre AYSO

 

Akreditasyon Belgeleri


Normal Öğretim
İkinci Öğretim