Üniversitemiz ve MEDAŞ Arasında Genç İstihdama Yönelik Protokol İmzalandı

Üniversitemiz ve Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) Genel Müdürlüğü arasında gençlerin istihdamına yönelik olarak mesleki eğitim-iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle eğitim kurslarına katılacak öğrenciler, üniversiteden mezuniyetlerinin ardından dağıtım şirketinde istihdam edilebilecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş arasında imzalanan protokole göre, öğrencilerin istihdamı, burs ve meslek deneyimi paylaşımı temel amaç olarak yer alıyor.  İmzalanan protokolle elektrik ve enerji alanında öğrenim gören öğrencilere haftada iki gün, dağıtım şirketinin Konya'daki işletmelerinde mesleki bilgi ve becerilerini geliştirebilmeleri için teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi planlanıyor.  Eğitimler kurs, seminer ve saha uygulama faaliyetleriyle desteklenecek.  Bu uygulamalardaki amaç ise,  öğrencilerin teoride aldığı eğitimin, sektördeki pratiğine uygunluğunu görerek gelişen yeni teknolojilerle ilgili alanların gelişimine katkı sağlamak olacak. Öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında yapılacak olan yeterlilik testleriyle MEDAŞ hizmet alanındaki 6 ilde istihdamlarına öncelik verilecek.

Gelişim Yerleşkesinde imzalanan ve mesleki ve teknik eğitimin niteliğini artırmak başarılı öğrencilerin mesleki ve teknik eğitimi tercih etmelerini sağlamak, başarının sürdürülebilirliğini desteklemek, gayretli öğrencileri ödüllendirmek ve sektör ile okul işbirliğini artırmayı amaç edinen protokolde taraflar arasında çeşitli yükümlülükleri kapsarken öğrenciler için de burs alabilme ve istihdama katılma noktalarında bazı kriterleri kapsıyor.