KTÜN’den YKS’de Bölümlere En Yüksek Puanla İlk Sıradan Yerleşen Öğrencilere Teşekkür Belgesi

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) Konya Teknik Üniversitesini (KTÜN) tercih eden ve Fakülteler ile Meslek Yüksekokuluna en yüksek puanla ilk sıradan yerleşen öğrencilere Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ verildi.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğünde Senato toplantısında gerçekleşen törene KTÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Erdem, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saadettin Erhan Kesen ve Senato üyeleri katıldı.

Törende Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, en yüksek puanla Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne yerleşen Mehmet Ali Kaynak, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümüne yerleşen Beyza Nur Sert ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Programına yerleşen Abdurrahim Kaldırım’a Teşekkür Belgesi vererek öğrencilerin başarılarından dolayı tebrik etti.

REKTÖR ÖZÇELİK, “ÖĞRENCİLERİMİZİN DAHA İYİ ÖĞRETİM ALMALARI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Samimi bir atmosferde gerçekleştiren törende konuşan Rektör Özçelik, “Öğrencilerimiz bizim için çok kıymetli, tüm çabamız öğrencilerimiz için, onların daha iyi bir öğretim alması için çaba sarf ediyoruz. Öğretim üyelerimiz bu zor günlerde uzaktan da olsa öğrencilerimizin öğretimini tamamlayabilmek adına gayretli ve fedakarca çalışıyorlar. Pandemiden dolayı öğrencilerimiz üzgün, haklı olarak okullarına dönmek istiyorlar. Onları çok iyi anlıyoruz. İnşallah bu zor zamanlar geçecek ve okullarımız açılacak bizde öğrencilerimize kavuşacağız. Tercihleriyle Konya Teknik Üniversitesi Ailemizin bir parçası olan öğrencilerimizi bu vesileyle tebrik ediyorum ve başarılı bir öğrenim hayatı geçirmelerini diliyorum. Umuyorum ki öğrenim hayatları boyunca kendilerini en iyi şekilde geliştirecek başarılı birer mühendis, mimar ve tekniker olacaklar. Bizler de onların her zaman yanında onları her yönden desteklemeye hazır olacağız.” dedi.

Hedeflerinin araştırma üniversitesi olarak Türkiye’nin önde gelen Teknik Üniversitelerinden biri olmak olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Üniversitemizde 2 Fakülte bir Meslek Yüksekokul bir de Enstitü bulunmaktadır. Teknik bir üniversite olmanın verdiği sorumlulukla, akademik ve idari personelimizin hepsi bu zor ve olağanüstü sürece rağmen son derece özveri ve gayretle çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarımızın sonuçlarını aldığımızı düşünüyorum. Gençlerimiz de böyle yüksek puanlarla bizi tercih ediyorlar. Amacımız Türkiye’nin en başarılı Teknik Üniversiteleri arasında olmak” dedi.

Teşekkür Belgelerini alan öğrenciler, Konya Teknik Üniversiteli olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, kendilerine takdim edilen teşekkür belgelerinden ötürü başta Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik olmak üzere tüm Senato üyelerine teşekkür etti. Tören hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik