KTÜN’e Engelsiz Üniversite Ödüllerinde ‘Turuncu Bayrak’

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, YÖK tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversite bayrak ödüllerinde “Turuncu Bayrak Ödülü”nün sahibi oldu.

YÖK tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak verilen ve bu yıl “engelsiz erişim” ve “engelsiz eğitim” temalarıyla gerçekleştirilen ödül töreninde, yükseköğretim kurumlarına “mekanda erişilebilirlik”, “eğitimde erişilebilirlik” ve “sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik” olmak üzere 3 kategoride “engelsiz üniversite bayrak ödülleri” ile farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına “engelsiz program nişanı” takdim edildi.

Engelsiz Üniversite bayrak ödülleri kapsamında, Mekanda Erişilebilirlik Bayrak Ödülü’ne 431 başvuru alındı ve 41 üniversite 118 Turuncu Bayrak Ödülü almaya hak kazandı. Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla Kovid-19 salgını nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen törende, 2020 Yılı Mekanda Erişilebilirlik Ödülü Alan Üniversiteler (Turuncu Bayrak) arasında yer aldı.

KTÜN, “Engelsiz Üniversite” projesi kapsamında başlatmış olduğu çalışmaların tamamlanmasıyla 2021 yılında düzenlenecek olan Engelsiz Üniversite ve YÖK Fiziksel Erişilebilirlik Bayrak Ödülleri’ni (Mavi ve Yeşil Bayrak) almayı hedefliyor.