Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

(YÖS) Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru ve Kayıtları Hk.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yurtdışından Veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru ve Kayıtları İçin;

1- Başvurular; Konya Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ilanda belirlenen tarihler arasında yapılacaktır.

2- Başvurular; başvuru için gerekli olan belgeleri süresi içerisinde teslim etmek şartıyla, kişisel olarak ya da posta yolu ile yapılabilir.

3- Başvuruların kabulünde, evrakların Üniversiteye ulaşma tarihi dikkate alınır, postadan kaynaklanan gecikmeler dikkate alınmaz.

4- Başvuru sonuçları Üniversitenin www.ktun.edu.tr ve ilgili birimin web sayfasında duyurulacaktır.

5- Kayıtlar ilanda belirtilen tarihte ilgili birim öğrenci işleri tarafından yapılacaktır.

6- Adayların kayıtlar esnasında belgelerin asıllarını şahsen ve eksiksiz olarak getirmeleri zorunludur.

Adres: Konya Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Akademi Mah. Yeni İstanbul Cad. No:235/ Selçuklu/KONYA

Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar için tıklayınız.

Konya Teknik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi tıklayınız.

Yabancı Uyruklu Öğrenci (YÖS) Kontenjanları Lisans Programları için tıklayınız.

Yabancı Uyruklu Öğrenci (YÖS) Kontenjanları Ön Lisans Programları için tıklayınız.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavları (YÖS) Kabul Edilen Üniversiteler tıklayınız.

Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Takvimi tıklayınız.

Yabancı Uyruklu Öğrenci (YÖS) Başvuru Formu tıklayınız.

Başvurular sonrasında kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin getirmesi gereken belgeler

1. Lise diploması ve Denklik Belgesi aslı,

2. Not Döküm Belgesinin (transkript) aslı ve Türkçe’ye çevrilmiş kopyası,