Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in Kurban Bayramı Mesajı

Toplumsal yaşantımızda vazgeçilmez bir öneme sahip olan milli ve dini bayramlar; kaynaşmaya, dostluk ve akrabalık bağlarının kuvvetlenmesine bu vesileyle kültürel devamlılığın sağlanarak gelecek nesillere aktarılmasına imkân tanımaktadır. Bu minvalde ülke olarak önemli dini bayramlarımızdan olan bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını pekiştiren, dostlukları koruyan, toplumun bir arada yaşama arzusunu güçlendiren ve biz olma bilincini kuvvetlendiren bu önemli günü ülke olarak dolu dolu ve bir arada olarak yaşayabilen bir coğrafyada olmanın mutluluğunu da yaşıyoruz.  Elbette ki bugün ülke olarak milli ve dini değerlerimizin anlamına uygun olarak yaşanmasında milli birliğimizin, toplumca hoşgörü anlayışının ve paylaşmayı esas alan İslam dininin gerçek anlamına vakıf olunmasının payı yadsınamaz. Ülke olarak bu özel günü yine aynı duygularla ve heyecanla kutlayacağımıza kuşkumuz yok.

Bu duygu ve düşüncelerle sevgi ve paylaşımın yoğun olarak yaşandığı bayramların, tüm insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini diler, başta Konya Teknik Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm şehrimizin ve ulusumuzun Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.

Prof. Dr. Osman Nuri Çelik

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü