Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

TENMAK AR-GE Teşvikleri

TENMAK tarafından küresel ve yerel gelişmeler ile ihtiyaçları yakından takip ederek, temel politikalar, ulusal beyanlar ve mevzuat doğrultusunda, ülkemizin bilgi birikimini ve yetkin insan kaynağını artırmak ve sürekli kılmak amacıyla, TARGET-TENMAK Ar-Ge Teşvikleri kapsamında *TENMAK Araştırma Geliştirme Projeleri Destek Programı duyurmuştur. Bu destek programının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması, teknolojik problemlerin çözümlenmesi amacıyla her türlü araştırma, geliştirme, iyileştirme ve yenilik faaliyetlerini içeren araştırma projelerini desteklemektir.

Bu çerçevede "Nükleer Reaktör Teknolojileri” ve "Füzyon Teknolojileri* alanındaki çağrılar ilan edilmistir.

Kurum olarak stratejik çağrılarla, IV. Nesil Reaktörler, Küçük Modüler Reaktörler, Mikro Reaktörler, Yüksek Nötron Akışına Sahip Çok Amaçlı Kullanıma Uygun Araştırma Reaktörleri ve Füzyon Enerjisi Teknolojilerine yönelik ülkemizdeki bilgi birikiminin ve insan kaynağının artırılmasına katkı sağlanacağına inanılmaktadır. Bu çerçevede, Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS) 1 olan projelerin, THS3 seviyesine çıkarılması hedeflenmektedir.

TENMAK olarak yürütülen Ar-Ge ve Ur-Ge projeleri ile güncel ve yeni çağrılar kapsamında “yerlileştirme ve millîleştirme" hedeflerine "kamu-üniversite-sanayi iş birliğini” tesis ederek yüksek teknolojik ürünleri en kısa zamanda, rekabet edebilir ve maliyet etkin bir şekilde ekonomiye kazandırılmasına birlikte çalışarak daha hızlı ulaşılacağı düşünülmektedir.

Bu süreçte, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için ve ortak akılla hedeflerin daha yükseğe çıkarılması amacıyla TENMAK AR-GE Teşviklerine başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri: 5 Ekim- 4 Aralık 2023

Bilgi için tıklayınız