Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Abone Olunan Veri Tabanları Listesi

Değerli Kullanıcılarımız;

Üniversitemiz bilimsel araştırmalarına katkı sağlamak ve kültürel olarak faydalanılması amacıyla akademik birimlerden gelen talepler üzerine Başkanlığımız tarafından 2024 yılı sonuna kadar abone olunan veri tabanı listesi aşağıda yer almaktadır:

Sıra No

VERİ TABANLARI

1

American Chemical Society (ACS): Kimya, sağlık, fizik, mühendislik alanlarında 65 den fazla bilimsel dergiye erişim imkanı sağlamaktadır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

2

Art, Design & Architecture Collection: Art, Design & Architecture Collection, beşeri bilimlerdeki araştırmalara yönelik uluslararası bir soyutlama ve indeksleme aracıdır. Design & Applied Arts Index, araştırmacılara 1973'ten bu yana tasarım ve uygulamalı sanat dergilerinde yayınlanan makaleler, haberler ve incelemeler için özetler ve bibliyografik kayıtlar sağlar. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

3

ASTM Compass: Mühendislik alanında 12.500’den fazla aktif standardı, 1550 e-kitabı ve 123.000’den fazla hakemli makaleyi sağlamaktadır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

4

AYEUM: SPSS uygulamaları, bilimsel yazma teknikleri, R uygulamaları, içerik analizi, bilimsel dergilerde makale yazma stratejileri gibi farklı kategorilerde ve alanında uzman akademisyenler tarafından oluşturulmuş görsel-işitsel bir veri tabanıdır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

5

GCRIS Kurumsal Akademik Arşiv Veri Tabanı: Üniversitemiz Kurumsal Akademik Arşiv Sistemi veri tabanıdır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

6

Hiperkitap: 26.000'den fazla Türkçe e-kitaba erişim sağlamaktadır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

7

InCites: Araştırma girdi ve çıktılarının ölçümü, güncel trendlerin takibi ve makalelerin, dergilerin, kurumların, kişilerin ve bölgelerin karşılaştırılması imkanını sunan, bütünleşik web tabanlı tek akademik platformdur. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

8

InCites Essential Science Indicators: InCites platformunun  bir  parçası olan Essential  Science Indicators, çalışma  alanınızdaki  etkili  kişileri,  kurumları, raporları, yayınları, ülkeleri ve hatta çalışmanızı etkileyebilecek gelişmekte olan diğer araştırma alanlarını tespit etmenize yardımcı olmaktadır. Dergi makale yayın sayısı ve atıf verisine dayanan bilimsel performans istatistikleri verir. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

9

Journal Citation Reports: Dünyanın önde gelen araştırma dergilerinin sistematik ve objektif bir şekilde değerlendirilmesini sağlar. Journal Impact Factor bazında dergilerin metrik ölçümlerini verir. Atıf tabanlı, objektif değerlendirme, istatistiksel veriler içerir. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

10

Piri Keşif Aracı Akademik Arama Motoru: Abone olunan veri tabanları ve açık erişimdeki tüm akademik kaynaklar ile kütüphane kataloğunda arama yapan akademik arama motorudur. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

11

ProQuest Ebook Central: İşletme&Ekonomi, Antropoloji, Bilgisayar&IT, Güzel Sanatlar, Mühendislik ve Teknoloji, Eğitim, Tarih, Dil&Edebiyat, Tıp, Psikoloji, Fiziki Bilimler, Fen Bilimleri, Din ve Sosyal Bilimler gibi 60 konu başlığında 265.000 elektronik kitaba sınırsız erişim sağlanan bir veri tabanıdır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

12

Rosetta Stone Online Dil Eğitim Aracı: 30 farklı dil seçeneği sunan yabancı dil öğrenim veri tabanıdır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

13

Sayısal Kitap Bilişim Koleksiyonu: 259 adet bilişim koleksiyonu e-kitabına kitabına erişim sağlanmaktadır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

14

SPIE Digital Library: Astronomi ve astronomik optik, biomedikal optik ve medikal görüntüleme, iletişim ve bilgi teknolojileri, savunma ve endüstriyel algılama, elektronik görüntüleme ve işleme, mikro ve nano teknolojiler, optik ve elektronik optik konularında önemli dergileri içermektedir. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

15

The American Society of Civil Engineers (ASCE): İnşaat Mühendisliği alanında 600’den fazla e-kitap ve standarda, 35 dergiye ve konferans tutanakları kapsamında 68 binden fazla teknik makaleye erişim sağlanmaktadır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

16

The American Society of Mechanical Engineers (ASME): Boru hattı üretimi, asansör ve yürüyen merdivenler, malzeme mühendisliği, gaz türbinleri ve nükleer enerjnin de bulunduğu çok sayıda teknik alan ve endüstri dalı için mühendislik standartları geliştiren ASME bugün 34 dergi, 800’den fazla kod ve standart ve 200’den fazla kitap içeriğini kullanıcıların hizmetine sunmaktadır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

17

The Royal Society of Chemistry (RSC): Temel kimya bilimleri ve ilgili alanlarda e-kitap ve dergilere erişim sağlanmaktadır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

18

TSE Standartları Veri Tabanı: Türk Standartları Enstitüsü bünyesinde yer alan tüm standartlara erişim imkanı sağlamaktadır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

19

Turcademy Türkçe E-Kitap Veri Tabanı: Türkçe Kitap Veri Tabanı Aboneliği kapsamında Doğa Bilimleri (276 Adet), Güzel Sanatlar (275Adet),  Mühendislik Bilimleri (531 Adet) olmak üzere toplam 1082 adet Türkçe E-Kitap bulunmaktadır. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

20

VETİS- Veri Tabanlarına Kampüs Dışı Erişim ve İstatistik Sistemi: Abone olunan veri tabanlarına VPN kurmadan kampüs dışından erişmek için abone olunan platformdur. Veri tabanına erişim için tıklayınız.

veri tabanları KTUN kütüphane