Yabancı Diller Koordinatörlüğü

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı Hakkında

Değerli Öğrencimiz,
Üniversitemize hoşgeldiniz!
11.10.2023 tarihinde yüz yüze yapılacaktır. Sınavın saati ve sınav salonları 10.10.2023 tarihine kadar duyurulacaktır.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı için izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

1. Bu bağlantıda yer alan dilekçenin çıktısını alıp doldurduktan sonra, dilekçenin doldurulmuş ve ıslak imzalı halini taramak,

2. Dilekçenizi doldurup taradıktan sonra dilekçenizin .pdf uzantılı halini adınız ve soyadınız ile isimlendirmek,

3. Bu bağlantıda yer alan formu doldurarak dilekçenizin taranmış halini formun sonunda yer alan bölüme eklemek.

Önemli Bilgilendirme:
    * Sınava sadece ilgili bağlantı adresinde yer alan formu eksiksiz doldurup dilekçesinin taranmış halini ekleyen ve sınav gününde dilekçesinin aslını getirip teslim eden öğrenciler kabul edilecektir.
    * Sınava 6.10.2023 saat 16:00'a kadar başvurulabilir. Bu tarihten itibaren başvuru kabul edilmeyecektir.
    * Sınav 120 dakika sürecktir.
    * Sınava yalnızca 2023- 2024 Akademik Yılında Konya Teknik Üniversitesi'ne yerleşen öğrenciler ve Zorunlu Yabancı Dil Dersini lisans seviyesinde ilk defa alacak öğrenciler girebilir.
    * Sınav A2 - B1 seviyelerinde:
        - okuma ve anlama
        - dilbilgisi
        - kelime
    gibi bölümlerde 80 sorudan oluşmaktadır.
    * Sınavda 50 ve üstünde alınacak olan her puan akademik not ortalamasına yansıyacaktır. Ancak, 50'nin altında alınacak hiçbir puan akademik not ortalamasına etki etmeyecektir.
    * Sınav saati başvuru sürecinin ardından ilan edilecektir.

Sorularınız için ydk@ktun.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Önemli Not: Muafiyet sınavına katılmak zorunlu değildir. Sadece dersten muaf olmak isteyen öğrenciler başvurabilir.

Anahtar Kelimeler: muafiyet, İngilizce, zorunlu yabancı dil, sınav

muafiyet yabancı dil ingilizce