Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu

Yapay Zekâ ve Görüntü İşleme Topluluğu (YAZGİT), Mart 2018'de Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektik Elektronik Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulmuştur.
-YAZGİT , 2021 Aralık ayı itibari ile 240 üyeye sahiptir.
-Danışmanımız Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ceylan’dır.

YAZGİT olarak kurulduğumuz günden bu yana amacımız sürekli ilerleyen teknolojiyi yakalamak ve Türkiye’nin bu yarışta yerini alması için çabalamaktır. Yapay Zekâ alanına ilgisi olan öğrencilere eğitimler vermekte, proje ekipleri ile projeler geliştirmekte ve yarışmalara katılmaktayız. Türkiye’nin bu alanda daha da bilinçlenmesini sağlamak amacı ile  etkinlikler düzenlemekteyiz.

Teknofest ve Tübitak için takımlar oluşturuyor ve farklı kategorilerde projeler üretiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz proje konuları :

• Sağlıkta Yapay Zeka

• Ulaşımda Yapay Zeka