Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Azami Öğrenim Süresi Sonunda Yapılacak Olan Ek Sınavlara İlişkin Duyuru

** Azami öğrenim süresi (7 yıl) sonunda kayıtlı olduğu bölümden mezun olamayan lisans son sınıf öğrencilerine;

** Azami öğrenim süresi (4 yıl) sonunda kayıtlı olduğu programdan mezun olamayan önlisans son sınıf öğrencilerine;

Mezuniyet için eğitim planında sorumlu olduğu derslerden hiç almadığı dersler ve uygulama, laboratuvar, proje, stüdyo, atölye, arazi, seminer, bitirme çalışması vb. nitelikteki dersler hariç olmak üzere, başarısız oldukları tüm dersleri için 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 44. maddesinin (c) fıkrası uyarınca ek sınav yapılacaktır.

Ek sınavlar sonunda;

1-  Başarısız olduğu ders sayısını beş derse kadar indiren öğrenciye bu dersler için üç yarıyıl öğrencilik hakkı verilir. Bu süre sonunda mezun olamayan öğrencilerin ilişikleri kesilir.

2-  Sadece bir dersten başarısız olan öğrenciye, öğrencilik hakkından yararlanmaksızın, başarısız olduğu ders için sınırsız sınav hakkı verilir.

3-  Ek sınavlar sonunda ek süre alan öğrencilerin Güz yarıyılından itibaren ek süreleri başlar. Ders kayıt, derse devam vb. işlemlerini takip etmeleri öğrencinin sorumluluğundadır.

4-  Ek Sınavdan başarılı olabilmek için 100 puan üzerinden en az 50 puan alınması gerekir. Sınavda alınan not, o dersin başarı notu yerine geçer.

Başvuru Takvimi

2022-2023 eğitim-öğretim yılında yapılacak olan ek sınavlara girecek öğrencilerimiz, başvurularını ilgili bölüm başkanlıklarına 5-9 Eylül 2022 tarihleri arasında yapacaklardır.

Bölümlere yapılan başvurular, bölüm başkanlıkları tarafından 15 Eylül 2022 tarihine kadar değerlendirilecektir.

Sınav hakkı kazanan öğrencilerin listesi ve sınav programı 16 Eylül 2022 tarihinde ilgili birimlerin web sayfasında ilan edilecektir.

Sınav Takvimi

(Birinci) Ek Sınav Tarihleri (Ek Final)                                                        19.09.2022- 23.09.2022

Ek Final Sınav Sonuçlarının Öğrenci İşlerine iletilmesi                        28.09.2022 (Son tarih)

(İkinci) Ek Sınav Tarihleri (Ek Bütünleme)                                             03.10.2022- 07.10.2022

Ek Bütünleme Sınav Sonuçlarının Öğrenci İşlerine iletilmesi           12.10.2022 (Son tarih)

DİLEKÇELER

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi dilekçesi için tıklayınız.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi dilekçesi için tıklayınız.

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu dilekçesi için tıklayınız.

Not: Ek Final ve Ek Bütünleme Sınavlarına girecek öğrencilerimiz yukarıdaki maddeleri dikkatlice okuyup, başvurularını ilgili maddeler uyarınca yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde başvurular geçersiz sayılacaktır.

Önemle duyurulur.