Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Ek Final Ve Ek Bütünleme Sınavlarına Girecek Öğrencilerimiz Hakkında Duyuru

Ek Final ve Ek Bütünleme Sınavlarına girecek öğrencilerimiz aşağıdaki maddeleri dikkatlice okuyup başvurularını ilgili maddeler uyarınca yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde başvuruları geçersiz sayılacaktır. Önemle duyurulur.
1-    2014 yılı ve öncesinde kayıt yaptıran lisans öğrencilerimizin azami öğrenim süreleri (7 yıl) dolduğu için Madde-3 de bahsedilen şartları sağlamaları koşuluyla ek sınava girme hakları bulunmaktadır.
2-    2017 yılı ve öncesinde kayıt yaptıran önlisans öğrencilerimizin azami öğrenim süreleri (4 yıl) dolduğu için Madde-3 de bahsedilen şartları sağlamaları koşuluyla ek sınava girme hakları bulunmaktadır.
3-    Yükseköğretim Kurulunun 07/04/2021 tarihli Hukuk İşleri ve Mevzuat Komisyonu toplantısında ek sınav hakkı bulunan öğrencilerin devam koşulunu sağlamadıkları için başarısız sayıldığı derslerine ilişkin olarak 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (c) fıkrasında düzenlenen ek sınav hakkından yararlanabilecekleri, ancak hiç almadıkları derslere ilişkin olarak ek sınav hakkından yararlanamayacakları sonuç ve kanaatine varıldığı bildirilmiş olup; öğrencilerimiz alınan karara göre Ek sınav başvuru dilekçelerini doldurmaları gerekmektedir.
4-    Ek sınavlar sonunda;
a) Başarısız olduğu ders sayısını beş derse kadar indiren öğrenciye bu dersler için üç yarıyıl öğrencilik hakkı verilir.
b) Sadece bir dersten başarısız olan öğrenciye, öğrencilik hakkından yararlanmaksızın, başarısız olduğu ders için sınırsız sınav hakkı verilir.
5-    Ek sınavlara girecek öğrenciler başvuru dilekçelerini kurumsal maillerinden danışman hocalarının kurumsal maillerine 1-10 Eylül 2021 tarihleri arasında göndererek başvuru yapabileceklerdir. Danışmanlar tarafından başvurular ilgili bölüm başkanlıklarına teslim edilecek ve Yükseköğretim Kurulunun kararlarına göre bölüm başkanlıkları tarafından 15 Eylül 2021 tarihine kadar değerlendirilecektir.
6-    Sınav hakkı kazanan öğrencilerin listesi ve sınav programları 16 Eylül 2021 tarihinde ilgili birimlerin web sayfasında ilan edilecektir.

Konya Teknik Üniversitesi
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

DİLEKÇE EKLERİ

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi dilekçesi için tıklayınız.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi dilekçesi için tıklayın.

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu dilekçesi için tıklayın.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi