Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

KTÜN, Türkiye’nin En Büyük Öğrenci Kongresi BİLMÖK’e Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye’nin en büyük öğrenci kongresi unvanına sahip olan BİLMÖK (Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi) 13-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Konya Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Bu yıl 18.si düzenlenecek kongre,  bilgisayar mühendisleri arasındaki etkileşimi ve iletişimi arttırarak onların mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunması, Ülkemizin bilişim alanındaki yönelimlerine ve gelişimine destek olması hedefleniyor.

BİLMÖK, bilgisayar mühendisliği öğrencileri tarafından yapılmasına rağmen, katılımcılar arasında bilgisayar bilimleri ve bilişim teknolojileri bölümlerinden öğrenciler de yer alıyor. Kongreye öğrencilerle beraber, her üniversitenin ilgili bölümünden resmi temsilciler yanı sıra akademisyenler, sektör temsilciler ve mezunlar da katılıyor.

Türkiye’deki bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin birbirini tanıması ve aldıkları eğitimin farklılıklarını ve yeterliliklerini değerlendirmesi amacını da taşıyan kongre, bilişim toplumuna geçiş sürecine Türkiye'nin hızlı bir şekilde uyum sağlaması için sektördeki hedeflerine ulaşması da temel hedefleri arasında yer alıyor.