Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik'in 3. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Kadim şehir Konya’da; alanında uzman akademik ve idari kadrosu, nitelikli lisans ve lisansüstü mezunları ile bölgenin ilk ve tek teknik üniversitesi olan Konya Teknik Üniversitesinin üçüncü kuruluş yıldönümünü kutluyor olmanın gurunu yaşıyoruz.

Üç yıldır yeni kurumsal kimliği ile öncü, yenilikçi, etkin ve dinamik bir kurum olarak yapılaşmakta olan Üniversitemiz, geleceğe umutla ve güvenle bakmaktadır. Şüphesiz bu gücünü kökleri 1970’lere dayanan akademi kültürü ve bilgi birikiminden almaktadır. Yenilik ve değişimin;  kalitenin vazgeçilmez unsuru olduğunun bilinci ile Üniversitemiz hep daha iyiyi hedeflemektedir. Son bir yılı pandemi koşulları altında sürdürülen çalışmalarda da bu hedeften asla ödün verilmemiştir.

Bugün aktif iki fakülte, bir meslek yüksekokulu, bir enstitü ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürüyoruz. Ayrıca uygulama araştırma merkezlerimiz ile teknolojik gelişmelere katkı sağlayan çalışmalara imza atıyoruz. Sloganımız ‘gelişimin öncüsü’ anlayışımız ise araştırma odaklı üniversite olmaktır.

Üniversitemizin geleceğini heyecan duyarak planlarken, teknik üniversite olarak;

• Kamu ve sanayi kuruluşlarıyla işbirliğini geliştirmek,
  • Alanında girişimci ve yetkin bireyler yetiştirmek,
  • Güçlü kadromuz ile nitelikli bilgi, tasarım ve teknoloji üretmek
  • Ürettiğimiz yenilikleri katma değere dönüştürerek ulusal ve küresel ölçekte toplum yararına sunmak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle Konya Teknik Üniversitesinin üçüncü kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Kuruluşumuzdan bu yana özveri ve gayretli çalışmaları nedeniyle değerli akademik kadromuza, kıymetli idari personelimize ve elbette sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarla dolu nice yıllar diliyorum.

Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik