Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik'in '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Mesajı

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve bu darbeye karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gösterilen destansı direniş, kuşkusuz Ülkemiz için olduğu kadar dünya içinde de emsalsiz bir zaferdir.

5’inci yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı devletimizin; tüm kurumlarıyla demokrasiye, millet iradesine,  ülkesine, vatanına sahip çıktığı onurlu mücadelesinin sembolüdür.  Bu anlamlı gün aynı zamanda ‘Türkiye Geçilmez’ vurgusuyla Türkiye bayrağı, vatanı, devlet ve milletiyle tektir, bölünemez geçilemez olduğunu bir kez daha hatırladığımız, millet olarak vatan ve hürriyet aşkıyla birliğimizi güçlendirdiğimiz gündür.

Millet iradesine kasteden hain darbe girişimine karşı toplumsal hafızamızın diri tutulması, demokrasimizin güçlenmesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırlanması için sembol niteliği taşıyan 15 Temmuz ruhunu her daim yaşatmalı, unutmamalı, unutturmamalıyız. Konya Teknik Üniversitesi olarak aynı ruh ve inançla aklın ve etiğin bir arada yürütüldüğü, demokratik, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan, dünya standartlarında teknoloji üretmeye odaklanan bir üniversite anlayışıyla ülkemize ve milletimize olan sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.  İnanıyoruz ki dün olduğu gibi bundan sonra da vatan, millet ve bayrak aşkını kutsal sayan bu milletin, birliğini ve birlikteliğini parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.

Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK