Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik'in '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Mesajı

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Bireyleri millî çıkarlar etrafında birleştiren, ferdin kendisinde ve mensup olduğu millette öz güven oluşmasını sağlayan milli birlik duygusudur. Bu ulvi duygu ve devletin bölünemez bütünlüğüne karşı yapılan her türlü saldırının da affedilmesi mümkün değildir. Bu sebeple, 15 Temmuz 2016 günü milletimize, milli birliğimize ve devletimize yapılan bu hain saldırı, yapılmış en alçak ihanetlerden biri olarak tarihe geçmiştir. Dünya tarihine damga vurmuş şanlı bir millet olan Türk milleti ise geçmişte olduğu gibi o gün de demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkma iradesi göstererek destansı bir zafere imza atmıştır.

Şunu da ifade etmek gerekir ki,üniversiteler ülkenin geleceğini hazırlayarak bilim ve teknolojinin üretimi, bilimsel bilginin dolaşımı, yaratıcı potansiyeli yüksek bireylerin yetiştirilmeleri noktasında önemli görevler üstlenmektedir. Konya Teknik Üniversitesi olarak bu görev bilinciyle gençlerimizin bu gibi çeşitli terör örgütlerin ve yapıların hedefi olmaması adına aklın ve etiğin bir arada yürütüldüğü, demokratik, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan, dünya standartlarında bir üniversite anlayışıyla ülkemize ve milletimize olan sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. İnanıyoruz ki dün olduğu gibi bundan sonra da vatan, millet ve bayrak aşkını kutsal sayan bu milletin birliğini ve birlikteliğini parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk devletinin ve milletinin mevcudiyetine kasteden hainleri ve işbirlikçilerini bir kere daha lanetliyorum. Aziz milletimizin kahramanlık örneği gösterdiği 15 Temmuz zaferinin ruhunu ilelebet yaşamayı diliyor, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.

Prof. Dr Babür ÖZÇELİK

Rektör