Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik 'in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Türk ulusunun sarsılmaz inanç ve iradesiyle özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadeleyi tüm dünyaya gösterdiği 30 Ağustos Zaferi’nin,  100’üncü yıldönümünü kutluyor olmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Tarih boyunca onuruyla yaşamış, canı pahasına zerre kadar hüviyetinden ödün vermemiş asil ve şerefli Türk milletinin, tüm olumsuzluklara ve imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı 30 Ağustos Zaferi, şüphesiz onurlu bir miras, geleceğimiz için ise güvence vesilesidir. Bu mirası, geleceğe taşıyabilmek, uğrunda bedeller ödenen bu vatan topraklarına her koşulda sahip çıkmak ise hepimizin ortak sorumluluğudur.

En zorlu süreçlerde bile milli ve manevi değerlerinden vazgeçmeyen, bu amaç uğrunda 30 Ağustos Zaferi gibi emsalsiz pek çok zaferi tarihe altın harflerle yazdıran ecdadımızdan aldığımız güçle, dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik duygusu içinde kötü emellerin tufanından dahi etkilenmeden daha güçlü ve modern Türkiye’nin inşaası için var gücümüzle çalıştığımızı ifade etmek istiyorum.

Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramının tüm coşkusunu yeniden hissettiğimiz bu günlerde ecdadımız tarafından yakılan bu meşaleyi layıkıyla taşıyacak gençlerimizi sevgiyle kucaklıyorum. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu millet için ölüme yürümüş aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm ulusumuzun Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik