Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram Mesajı

Tarihimizin dönüm noktası ve önemli bir başlangıcı olan 23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini, bağımsızlığını dünyaya ilan ettiği gündür. Bu önemli gün hiç şüphesiz Aziz milletimizin yeniden şahlanışının, çağdaş dünyada saygın ve onurlu bir şekilde yerini alabilmek için verdiği mücadelenin en önemli timsalidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” İşte bu anlayışla yüce meclisimiz açılmış ve o karanlık ve olağanüstü günlerde Türk milletine güç ve cesaret vermiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yеni nеsillеrcе öğrеnilmеsi, fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesi vе Türk Dеvlеti’nin dеvamını еmanеt еdеcеğimiz çocuklarımızın bu bilinçlе yеtişmеsi noktasında 23 Nisan büyük önem taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluşunun 104’üncü yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularla kutluyorum. Bu müstesna bayramı kutlamamıza vesile olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

Prof. Dr. Osman Nuri Çelik

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü