Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik'in, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

15 Temmuz 2016’da Ülkemiz, tarihinin en büyük ihanetlerinden biriyle karşı karşıya gelmiş, ordumuzun onurlu üniformasının arkasına saklanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından, hükümetimize, anayasal düzene ve her şeyin ötesinde millet iradesine karşı hain bir girişimde bulunulmuştur.

Bu zamana kadar yapılmış en alçak ihanetlerden biri olarak tarihe geçen bu hain girişim karşısında aziz milletimiz, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkarak tüm kurumlarıyla ve devletimizin kararlılığı sayesinde destansı bir zafer ortaya koymuştur. Ülkesini, vatanını, milletini seven milyonların meydanlara çıkarak devletine ve demokrasiye sahip çıktığı bu onurlu mücadele şüphesiz millet olarak birliğimizi güçlendirmiş, bağlılığımız perçinlemiştir. Bilinmelidir ki vatan, millet ve bayrak aşkını kutsal sayan bu milletin birliğini ve birlikteliğini parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Konya Teknik Üniversitesi olarak gençlerimizin bu gibi terör örgütlerinin ve hain yapıların hedefi olmaması en büyük gayemizdir. Üniversitemiz; demokratik, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan mühendisler, mimarlar ve teknikerler yetiştirerek ülkemize ve milletimize olan sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirme hedefiyle çalışmaktadır. Bu hususta, 15 Temmuz ruhunu unutturmayacak, milletimizin ortaya koyduğu bu fedakârlığa sonsuza dek sahip çıkacak olan gençlerimize güvenimiz ise tamdır.

Millet iradesine kasteden hain darbe girişimine karşı toplumsal hafızamızın diri tutulması, demokrasimizin güçlenmesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırlanması için sembol niteliği taşıyan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesiyle Türk devletinin ve milletinin mevcudiyetine kasteden hainleri ve işbirlikçilerini asla unutmayacağız.

Bu duygularla aziz milletimizin kahramanlık örneği gösterdiği 15 Temmuz ruhunu ilelebet yaşamayı ve yaşatmayı diliyor, şehitlerimizi rahmetle anarken,  gazilerimize ise sıhhat ve afiyet temenni ediyorum.

Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü