Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik'in '30 Ağustos Zafer Bayramı' Mesajı

Türk milletinin bağımsızlığına ve özgürlüğüne bağlılığını simgeleyen eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zaferi’nin, 98. Yıldönümünü kutluyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Şüphesiz Kurtuluş Savaşı’nın şanlı sonucu olarak kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, yüce Türk Milleti’nin varlığı ve birliği uğruna hiçbir gücün esareti altında yaşamayacağını, yokluklar ve zorluklar içinde dahi aziz milletimizin kahraman Türk Ordusuyla birlik içinde nasıl görkemli zaferlere imza atabildiğinin tüm Dünyaya gösterildiği gündür.  Bugün üzerinde güven ve huzurla yaşadığımız ülkemizin şanlı tarihinde geçtiği zorlu dönemeçleri güçlenerek çıkması daha da aydınlık ve istikrarlı yarınlara ulaşılmasının ilham kaynağıdır.

Bu anlamlı zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ülkemizin ve milletimizin ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ kutlu olsun…

Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü