“Deniz Taşımacılığında Sıfır Emisyona Doğru” Projesine Ödül

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencimiz Mert Özdemir’in de yer aldığı ekip, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası Gençlik Buluşması - Ideathon yarışmasında “Deniz Taşımacılığında Sıfır Emisyona Doğru” başlıklı proje 2’ncilik ödülü aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde, Y ve Z kuşağı genç bireyleri hedef alan projesi kapsamında amaç, 18-30 yaş gurubundaki gençlerle tanışıp ve onları anlayarak farkındalıklarını artırmak, günlük yaşamlarına ve gelecek planlarına ortak olmak ve böylelikle uzun soluklu ve fayda sağlayacak bir bağ kurmak oldu.  Bunun neticesinde projelerinin odağına dijitalleşme, mobilite ve lojistik ortak değerlerini yerleştirerek uzun soluklu bir çalışmayı hayata geçirme hedeflendi.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen öğrencilerin yer aldığı şûra kapsamında 10 farklı grup yarıştı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencimiz Mert Özdemir ve farklı üniversitelerden öğrencileri oluşturan ekip 2’ncilik ödülünü İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen törenle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlun’dan aldı.