100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşen ‘100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Servet Kıran, ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Geçtiğimiz günlerde, Türkiye Bilimler Akademisi 2023 Yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. Kıran, Bilgisayar Mühendisliği alanında ödül almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni çok sayıda bilim insanı ve ailelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Törene ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,  Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA üyeleri ve üniversite rektörleri katıldı.