2023 YKS Sonuçlarına Göre, Bölümlerimiz yüzde 102,4 Doluluk Oranına Ulaştı

2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları belli oldu. 2023 YKS sonuçlarına göre üniversitemiz yüzde 102,4 doluluk oranına ulaştı.

27 Temmuz - 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında üniversite öğrenci adaylarının yaptığı tercihlerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından değerlendirilerek açıkladığı sonuçlara göre;

Lisans bölümü kontenjanlarımıza ayrılan 905 kişiden okul birincileri de dâhil olmak yerleşen öğrenci sayısı toplam 896 öğrenci ve doluluk oranı yüzde 99 iken ön lisans bölümlerinde ise okul birincileri de dâhil olmak üzere 1140 kişilik kontenjanla birlikte toplam 1199 öğrenciyle, doluluk oranı yüzde 105'e ulaştı.

Üniversitemiz bölümlerinin tüm kontenjanlarında doluluk oranı yüzde 102,4 oranına ulaşarak geçtiğimiz yıldan daha fazla öğrencinin üniversitemizi tercih ettiği sonucu elde edildi.

2023 YKS sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, “Bölümlerimizin doluluk oranının geçen yıla göre artış göstermesi bizler için oldukça gurur vericidir. Üniversitemize yeni katılan öğrencilerimizle beraber tüm öğrencilerimiz, öğrencilik hayatları boyunca kendilerini en iyi şekilde geliştirecek başarılı birer mühendis, mimar ve tekniker olacaklardır. Bizler de her zaman öğrencilerimizin yanında olarak onları her yönden desteklemeye hazır olacağız. Tercihleriyle Konya Teknik Üniversitesi Ailemizin bir parçası olan öğrencilerimizi bu vesileyle tebrik ediyorum ve başarılı bir öğrenim hayatı geçirmelerini diliyorum” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Osman Nuri Çelik