Öğrencilerimiz “Kendi Enerjini Kendin Üret” Proje Yarışmasından İkincilik Ödülüyle Döndü

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, T.C. Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı, Aspilsan Enerji ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansının düzenlemiş olduğu “Kendi Enerjini Kendin Üret” proje yarışmasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizin de dahil olduğu “Mobil Hibrit Yenilenebilir Enerji Sistemi" adlı proje, 56 takım arasından seçilerek ikinci oldu.

ASPİLSAN Enerji ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen proje fikri yarışması ile bölgenin savunma sanayine ve enerji ekipmanları üretimine teknoloji düzeyi yüksek ürünlerin kazandırılması ve nitelikli istihdam hedeflendi. Bu kapsamda değerlendirilen projeler arasından Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri olan Ramazan Erdoğmuş ve İsmail Eren Ayhan’ın da proje içerisinde yer aldığı, “Mobil Hibrit Yenilenebilir Enerji Sistemi” adlı çalışma ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Teknoloji tabanlı proje fikirleri arasından seçilen ilk üç ekip projelerini geliştirmek için kendilerine sunulan maddi desteğin sahibi olmanın yanında ihtiyaç duyan proje gruplarına ASPİLSAN Enerji tesislerinde laboratuvar, test, atölye ve mentorlük hizmetleri kapsamında destek sağlandı.

Üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.