Öğretim Üyelerimizin Yapay Zekâ Tabanlı Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizin görev aldığı proje, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı tarafından “Yapay Zekâ̂ Ekosistem Çağrısı” kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

2022 yılı içerisinde TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından ilk defa açılan “Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı” sonucunda desteklenmeye değer bulunan projeler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katıldığı törende açıklandı.

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Sait Ali Uymaz, Doç. Dr. Ersin Kaya ve Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Vahit Tongur’un görev aldığı proje, TÜBİTAK "1711-Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı”  kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

Finansal Teknolojiler alanında desteklenmeye hak kazanan tek proje Alışan Lojistik A.Ş. Phexum Yazılım A.Ş. ve Konya Teknik Üniversitesi tarafından önerilen “Yapay Zekâ Destekli Nakit Akışı ve Finansal Planlama” projesi oldu. Bu proje ile tedarikçilerin segmantasyonları ve skorlamaları yapılarak tedarikçi hizmet alım kalite kriterleri belirlenecek olup, bu sayede yapay zekâ destekli finansal para akışı sağlanması amaçlanıyor.

2021 yılında yayınlanan Türkiye Ulusal Yapay Zeka Stratejisi kapsamında sürdürülebilir bir yapay zeka eko sistemi inşa etmek amacıyla TÜBİTAK tarafından ilk defa çağrıya çıkılan ve çok paydaşlı işbirliğine dayalı yeni destek modeline sahip TÜBİTAK "1711-Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı" ile 10 konsorsiyum destek almaya hak kazandı. Destekler “Akıllı Üretim Sistemleri”, “Akıllı Tarım, Gıda ve Hayvancılık”, “Finans Teknolojileri” ve “İklim Değişikliğinin Etkileri” olmak üzere 4 öncelikli alanda verildi.

Öğretim üyelerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.