Öğretim Üyemiz COST Aksiyonuna Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı

Bilimsel koordinatörlüğü TÜBİTAK tarafından yürütülen Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu COST (European Cooperation in Science and Technology) bünyesinde yürütülen COST-Action CA22131- Supramolecular LUminescent Chemosensors for Environmental Security (LUCES) aksiyonunda “(Supra)molecular systems as sensors (WG-1)” çalışma grubunda üye olarak Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa TABAKCI yer almaya hak kazanmıştır.

Prof. Dr. Mustafa TABAKCI ilgili çalışma grubunda çevresel olarak sorun oluşturan kirleticilerin tespiti için uygun spesifik sinyal birimlerine sahip supramoleküler yapıların tasarımı, sentezi ve ayrıca sistemlerin seçilen kirleticileri tespit etmeye uygunluğunun incelemesine katkı sağlayacaktır.

Kendisini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.