Öğretim Üyemiz Dr. Hatice Ünal Ercan’ın Projesi TÜBİTAK Desteği Almaya Hak Kazandı

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında 2022 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlanarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Konya Teknik Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğretim Üyesi Hatice Ünal Ercan’ın TÜBİTAK 1001 Çağrısı kapsamında sunduğu “Orhaneli Ofiyolitine Ait Mafik/Ultramafik Kaya Gruplarının Jeolojik Karbon Depolama Potansiyelinin Deneysel Olarak Araştırılması: Karbondioksit Emisyonu Problemine Jeolojik/Mineralojik Çözüm” başlıklı proje desteklenmeye değer görüldü.

Projede aynı bölümden Doç. Dr. Mustafa Topkafa, Dr. Öğretim Üyesi İlyas Deveci ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ nden Doç. Dr. Ömer Ündül ve Dr. Öğretim Üyesi Fatma Gülmez Yıldırım’da araştırmacı olarak yer aldı. Proje atmosferik karbondioksitin bertarafına yönelik gelecek vadeden en başarılı uygulama olan karbondioksitin jeolojik depolanmasını deneysel olarak araştırılmasını amaçlıyor.

Bu proje ile ülkemizde karbondioksitin jeolojik depolanması uygulamaları için ihtiyaç duyulan temel ve öncül çalışmaların yürütülmesi hedefleniyor. Ülkemiz açısından bir ilk olacak olan bu projenin çıktıları, gelecekte hayata geçirilmesi kaçınılmaz olan Karbon-Sıfır tesisler için önemli bir temel oluşturacak.