Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Seral Özşen’e TÜBİTAK 1001 Proje Desteği

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seral Özşen’in yürütücülüğünü üstlendiği “Öğrenme Stillerinin EEG Sinyalleri ile Derin Öğrenme Tabanlı Otomatik Tespiti” adlı projesi TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

E-öğrenme, özellikle son yıllarda geçirdiğimiz pandemi sürecinin de etkisi ile oldukça talep gören destekleyici bir öğrenme biçimi haline geldi. Fakat mevcut öğrenme platformlarında farklı öğrenicilerin bilgi seviyelerine, gereksinimlerine, medyadan beklentilerine, öğrenme biçimlerine ve öğrenen tercihlerine göre farklı bilgilere ihtiyaç duymasına rağmen tüm öğrenenlere aynı kaynaklar sunuluyor. Öğrenme stillerinin analiz edilerek kişiye özel eğitim içeriğinin oluşturulması, her öğrenenin gereksinimini en iyi şekilde karşılayacak bir çözüm olacağı düşünülüyor. Ayrıca, proje kapsamında öğrenme stillerinin otomatik tespiti için EEG sinyallerinin kullanıldığı derin öğrenme tabanlı bir yöntem geliştirilerek verilerin analiz edilmesi amaçlanıyor.

Bu amaçlar doğrultusunda çalışmalara başladıklarını belirten Prof. Dr. Seral Özşen yaptığı açıklamada, gerçekleştirilecek projede yöntemin diğer çalışmalara göre öğrenme stillerini daha nesnel ve daha yüksek doğrulukta belirleyebilen bir yapıda olması beklendiğini söyledi. Prof. Dr. Özşen “Geliştirilecek olan sistem, tek bir öğrenme stilinden ziyade hangi öğrenme stillerinin ne oranda baskın olduğu sonucunu vererek keskin sınırlar çizmeyen özelliğe sahip olacaktır. Bu sayede kişinin birden fazla öğrenme stiline sahip olabileceği hipotezine dayandırılan kişiye özgü öğrenim içeriği sunulabilecektir.  Projenin kabul edilmesinden memnunuz, güzel hedeflerle başladığımız sürecin tüm proje ekibi için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.