Öğretim Üyemiz TÜBİTAK 1001 Kutup Çağrısı Kapsamında Destek Alan Projede Araştırmacı Oldu

Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğretim Üyesi Hatice Ünal Ercan,  TÜBİTAK 1001 Kutup Çağrısı kapsamında desteklenecek projede araştırmacı olarak yer aldı. Konya Teknik Üniversitesi, bu proje ile birlikte Antarktika’da temsil edilmeye başlandı.

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Hatice Ünal Ercan’ın, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ile başlattığı ortak proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Nurgül Çelik Balcı liderliğinde yürütülecek olan “Maritime Antarktika- Barton Peninsula'daki Asidik Kaya Drenajının (Akd) Jeokimyasal Karakterizasyonu ile Potansiyel Çevresel ve Ekolojik Riskin Tayin Edilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 Kutup Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Projede, öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Hatice Ünal Ercan araştırmacı olarak yer alıyor.