Öğretim Üyemize TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen; TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) ödüllerini bu yıl alacak isimler belli oldu.

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Mustafa Servet Kıran, Türkiye Bilimler Akademisi 2023 Yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne değer görüldü. Prof. Dr. Mustafa Servet Kıran, Bilgisayar Mühendisliği alanında ödül almaya hak kazandı. Ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek ve geleneksel hale gelen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine tevdi edilecek.

TÜBA- GEBİP Ödülleri Hakkında

Doğa bilimleri, mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal bilimler ve eczacılık alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor. Yüksek talep gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 50 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için her yıl ayrıca 15 bin liralık ek destek ile akademi üyelerince danışmanlık sağlanıyor.