Üniversitemizin de Destekleriyle ‘İnsan Haklarının Kurumsallaşma Pratiği Ulusal İnsan Hakları Kurumları’ Programı Gerçekleşti

10 Aralık İnsan Hakları günü kapsamında Konya Teknik Üniversitesi destekleri ile hazırlanan ‘İnsan Haklarının Kurumsallaşma Pratiği Ulusal İnsan Hakları Kurumları’ konulu konferansında Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç konuk oldu.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya, Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Haluk Hâdi Sümer, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

10 Aralık İnsan Hakları günü kapsamında düzenlenen program ile insan hakları ile ilgili bilgi veren İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, insan hakları konusunun tarihi, ülkeler arası konumu, insan haklarının kurumsallaşma pratikleri, insan haklarının neleri kapsadığı, insan hakları konusunda yaşanan problemler konuları hakkında bilgi verdi.

Gerçekleşen programın ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hâdi Sümer’in takdim ettikleri hediye ve plaketi kabul etti. Program fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Osman Nuri Çelik