Üniversitemiz 2023 Yılı Sınai Mülkiyet Hakları Başvuru ve Tescilleri

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde 2023 yılı içerisinde 1 tasarım, 1 faydalı model, 10 patent ve 1 uluslararası patent olmak üzere toplam 13 başvuru yapıldı. Aynı yıl içerisinde 1 faydalı model ve 3 patent olmak üzere toplam 4 başvuruya ise tescil kararı verildi.

Patent Başvurusu Alan Projeler

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

İnşaat Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Ceyhun Aksoylu “Hasarlı ve Hasarsız Betonarme, Çelik, Ahşap ve Dolgu Duvar Yapı Elemanlarının Çelik / Elyaf İp, Halat veya Tellerle Dikilerek Onarım ve Güçlendirilmesi İçin Sistem Ve Bu Sistemin Uygulanış Yöntemi”

İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gamze Doğan Prof. Dr. Musa Hakan Arslan “Betonarme Yapı Elemanlarında Deprem Sonrası Hasar Seviye Tespitini Sağlayan Mobil Aplikasyon”