Üniversitemiz ile Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Arasında Protokol İmzalandı

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü ile Üniversitemiz arasında kamu kurumları arası iş birliğinin ve koordinasyonun sağlanması amacıyla protokol imzaladı.

Kamu kurumları arası iş birliğinin ve koordinasyonun sağlanması, emek ve kaynak israfının önüne geçilmesi, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ile erozyon ve çölleşmenin önlenmesinde etkinliğin artırılması, tarımda ileri teknolojiler, hassas tarım, tarımda robot, yapay zekâ, uzaktan algılama gibi konular başta olmak üzere tarımla ilgili alanlarda iş birliği sağlayarak çalışmalar gerçekleştirmeyi amaç edinen protokol l Ocak 2023 ile 1 Ocak 2025 tarihlerini kapsıyor.

Üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde gerçekleştirilen ve bilimsel, teknik anlamda çeşitli yükümlülükleri taşıyan protokole Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya ve Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Genel Sekreter V. Kamil Gök, KTÜN TTO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldırım, Öğr. Gör. Dr. M. Nevzat Örnek, Öğr. Gör. M. Celalettin Ergene katılırken Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünden ise Enstitü Müdürü Dr. Cihan Uzun, Ziraat Yüksek Mühendisleri İsmail Çinkaya, Durmuş Ali Kipritçi ve Osman Çağırgan katıldı.