Üniversitemiz Adıyaman Deprem Şehitlerini Anma Erkekler Goalball Türkiye Kupası Maçlarına Ev Sahipliği Yapıyor

Üniversitemiz Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen, Adıyaman Deprem Şehitlerini Anma Erkekler Goalball Türkiye Kupası maçlarına ev sahipliği yapıyor.

Görme engellilere özgü bir takım sporu olan Goalball ilk defa ikinci Dünya Savaşında görme yetisini kaybeden gazileri rehabilite etmeye yardımcı olması için 1946 yılında oynandı. Uluslararası Görme Engelliler Sporları Federasyonu (IBSA) tarafından yönetilen Goalball, Paralimpik spor programına ilk olarak 1976 yılında dahil oldu.

Ülkemizde ise ilk olarak 1990 yılında Türkiye Özürlüler Federasyonu kurulmuş olup tüm engelliler bir çatı altına toplandı. 12 Temmuz 2000 tarihinden itibaren Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu adıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Üniversitemiz ev sahipliğinde 04-08 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılan Goalball Deprem Şehitlerini Anma Türkiye Kupası müsabakaları, 8 Eylül Cuma günü yapılan final maçları ile tamamlanacak, kazanan takımlar Deprem Şehitlerini Anma Türkiye Kupasının sahibi olacak.