Üniversitemiz KTÜN Yeşilay Topluluğu, İstanbul’da düzenlenen Bağımsızlık Öncüleri Zirvesi’ne katılım sağladı. Bağımlılıklarla mücadelede önleyici, kapsayıcı ve sürdürülebilir yaklaşımların ele alındığı zirve, alanında uzman isimleri bir araya getirdi.
Zirvede, Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Yeşilay Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Büyükelçi Dr. Mehmet Güllüoğlu katılımcılara hitap etti. Konuşmalarda, sağlıklı nesiller vizyonu, toplumsal sorumluluk bilinci ve bağımlılıklarla mücadelede ortak hareket etmenin önemi vurgulandı.
Üniversitemizi temsilen Genç Yeşilay Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Yağmur Küçükbezirci ile Topluluk Başkanı Hasan Erden Tatlıpınar zirvede yer aldı.
Zirve kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan, yeni yıla sayılı günler kala “Bağımsız Gelecek, Sağlıklı Nesiller” anlayışıyla 2026 yılının “Bağımsızlık Yılı” ilan edildiğini belirterek, “Bu büyük ve anlamlı hedefe ülkece omuz vereceğimize yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Yeşilay’ın 105 yıldır bağımlılıklarla mücadele ederek hayat kurtardığını, umut inşa ettiğini ve seferberlik ruhuyla çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.
Genç Yeşilay Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Yağmur Küçükbezirci, bağımlılıklarla mücadelenin yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek, “Üniversite gençliğinin bu tür ulusal ve uluslararası platformlarda yer alması, farkındalık oluşturmanın yanı sıra sürdürülebilir mücadele kültürünün gelişmesine de önemli katkılar sunmaktadır. Öğrencilerimizin bu bilinçle hareket etmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)


