Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Tanıtım ve Tercih Günleri” ne Yoğun İlgi

Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde aday öğrencilere yönelik düzenlenen “Tanıtım ve Tercih Günleri” oldukça yoğun katılımın ardından sona erdi. İki gün süren etkinlikte, üniversitemizi tercih etmek isteyen aday öğrenciler ilgi duydukları bölüm ve programlar hakkında bilgi aldı.

Konya Teknik Üniversitesi Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında, KTÜNSEM binasında oluşturulan tercih masalarında görev alan rehber öğretmen ve uzman akademisyenler, Üniversitenin puan ve sıralamaları, bölümleri ve programları hakkındaki detaylı bilgileri aday öğrencilerle paylaştı. Üniversitemiz öğrenci kulüplerinin çeşitli yarışmalarda derece elde projeleri de alanda sergilendi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen elektrikli araba (Simurg GT), İnsansız Su Altı Aracı (ROV) ve İnsansız Hava Aracı (İHA) sergilenen projeler arasında yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik de adaylara yönelik gerçekleşen etkinliği ziyaret ederek üniversitemizi tercih edecek öğrencilere, “Konya Teknik Üniversitesi, sayısız bilim insanı yetiştirmiş, kültür, sanat ve eğitimin başkenti Konya’da, kökleri 50 yıl öncesine dayanan bilim, teknoloji ve inovasyonda ‘’Gelişimin Öncüsü’’ bir devlet üniversitesidir. Üniversitemiz, küresel rekabetin hâkim olduğu günümüzde, çağı yakalayan, araştırma ve geliştirme yeteneği ile donatılmış, rekabetçi, nitelikli projeler üreten, mühendisler, mimarlar ve teknikerler yetiştirmeyi amaçlıyor. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında tasarım ve inovasyonda öncü projeler yapıyor. Öğrenciler, bu fırsatları ve sahip oldukları potansiyeli iyi değerlendirip bireysel ilgi alanlarını ve becerilerini,  tercih ettikleri bölümlerde alacakları eğitimle birleştirerek kariyerlerini üst seviyelere çıkaracaklardır. Üniversitemizi tercih edecek öğrencilerimizi bilim ve teknolojiye katkı sunmak ve Türkiye’yi daha ileriye taşımak amacıyla ailemizin bir parçası olmaya davet ediyorum” dedi.