Üniversitemiz URAP Sıralamalarındaki Hızlı Yükselişini Sürdürüyor

URAP – (University Ranking by Academic Performance) tarafından Türkiye'de bulunan vakıf ve devlet üniversiteleri için 2023-2024 yılı akademik performans sıralamaları yayımlandı.  Üniversitemiz, URAP tarafından yayımlanan rapora göre değerlendirme yapılan kategorilerin hepsinde ilerleme kaydetti.

Üniversitemiz geçtiğimiz döneme göre, ‘2023-2024 Yılı Türkiye Devlet Üniversiteleri’ sıralamasında 6 basamak ilerleme göstererek 51’nci, ‘Tüm Üniversitelerin Genel Sıralaması’nda 8 basamak ilerleyerek 62’nci sıraya yükseldi. Tıp Fakültesi Olmayan Üniversitelerin Türkiye sıralamasında 5 sıra ilerleme kaydederek 13’üncü sıraya, 2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler sıralamasında ise 3 basamak ilerleme göstererek 17’inci sıraya yükseldi.

URAP Türkiye sıralamasında 2009 yılından bu yana 9 gösterge kullanılmaktaydı. Geçtiğimiz yıl 9 göstergeye 6 yeni gösterge eklenerek toplam gösterge sayısı 15’e çıktı.  Üniversiteler, 2023-2024 URAP Türkiye sıralamasında; makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı, uluslararası ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen uluslararası ortak makale sayısı, yurtiçi ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen yurtiçi ortak makale sayısı, TÜBİTAK’tan alınan proje sayısı, öğretim üyesi başına düşen TÜBİTAK’tan alınan proje sayısı olmak üzere 15 gösterge üzerinden değerlendirildi.

URAP 2023-2024 Yılı Sıralaması’na https://newtr.urapcenter.org/Rankings/2023-2024/GENEL-SIRALAMASI-2023 adresinden ulaşılabilir.