Üniversitemizde, Akademik, İdari Personel ile Öğrencilere Yönelik “Veri Tabanı Kullanıcı Eğitimleri” Verildi

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı öncülüğünde akademik ve idari personel ile öğrencilere yönelik düzenlenen kullanıcı eğitimleri EBSCO Firma Yetkililerinin sunumuyla 3 faklı oturum şeklinde gerçekleşti. Düzenlenen oturumlarda “American Chemical Society (ACS) ile Açık Erişim Yayın Yapma: Oku ve Yayımla Anlaşması”, “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” ve “Rosetta Stone Dil Eğitimi” konularında kullanıcılara bilgiler sunuldu.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Halil Cin Konferans Salonunda yapılan eğitimlerde “American Chemical Society (ACS) ile Açık Erişim Yayın Yapma Anlşması”, oturumunda “Oku ve Yayımla Anlaşmaları” modelinin yazarlar için avantajları, yayınevinin sunduğu araçlar, makale kabul ve iş akış prosedürü ve bunun gibi dikkat edilmesi gereken konular ele alındı.

“Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” oturumunda ise literatür taramasının kütüphane kaynaklarında araştırılmasının önemi, kütüphane koleksiyonunda bulunan tam metin yayınlara tek bir noktadan erişim, EBSCO veri tabanlarında oturum açma ve arama sonuçlarının kişiselleştirmesi, mobil uygulama üzerinden kütüphane kaynaklarına erişim adımlarının anlatıldığı eğitim düzenlendi.

Son oturumda ise  “Rosetta Stone Dil Eğitimi”  sunumu gerçekleşti. Rosetta Stone programının kurulumu ile ders içeriklerinden bahsedilerek kullanıcı eğitimleri tamamlandı.