Üniversitemizde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Farkındalık Paneli” Düzenlendi

Üniversitemiz Gelişim Yerleşkesi Konferans Salonunda, kadına yönelik şiddet konusuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Farkındalık Paneli" alanlarında uzman isimlerin katkılarıyla akademik, idari personel ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Şehir Bölge Planlama Bölümünden Prof. Dr. Havva Filiz Meşhur’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen program Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Özlem Altunsu Sönmez, Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Şeyma Akın, Avukat Meral Ergin’in sunumlarıyla yapıldı.

Doç. Dr. Özlem Altunsu Sönmez tarafından şiddet nedir, neler şiddet olarak değerlendirilir konu başlıkları ile birlikte sayısal veriler ışığında şiddetin boyutu ele alındı. Dr. Öğretim Üyesi Şeyma Akın ise gerçekleştirdiği sunumda ideolojiler arasında kadın meselesi ve İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına değindi. Avukat Meral Ergin de şiddeti önlemeye yönelik Türk Ceza Kanunun da cezai yükümlülüklerin neler olduğu hakkında bilgiler paylaştı.

Etkinlik, katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.