Üniversitemizden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Workshop

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz Çakmak yürütücülüğünde Engelli Öğrenci Birimi organizasyonunda düzenlenen ileri dönüşüm sanat workshop sergisi tamamlandı. Üniversitemiz Gelişim Yerleşkesi girişindeki Sanat Galerisinde yer alan sergiyi Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve Rektör yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Deveci birlikte gezdi. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü öğretim üyemiz Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz Çakmak, sergiyle ilgili bilgiler paylaştı.

Engelli öğrenciler, engelli personel ve mimarlık öğrencilerin katıldığı atölye çalışmasında 4 adet eser üretildi. Eserler, engellilik konusunda farkındalık yaratacak güçlü mesajlar taşıyor. Görme engellilerin bilgiye erişimindeki güçlükler, tekerlekli sandalyeli bireylerin kentsel yaşama katılmasını sağlayacak bağlar ve ağlar, farklı fiziksel özelliklere sahip insanları rahatsız eden ve yargılayan bakışlar ve engellilerin hayatta var olabilmek için aşmak zorunda olduğu engeller ve bu engeller dolu olan engel yolu... Eserlerin barındırdığı ana konular olarak yer alıyor.