KETAM Kamu, Yerel Yönetimler ve Özel Sektör Firma Temsilcileri Buluştu

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), kamu ve özel sektör ile olan iş birliğinin arttırmaya yönelik düzenlediği buluşmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mimarlık ve Kentsel Tasarım (KETAM) ile Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uygulama ve Araştırması Merkezi tarafından 3’üncüsü gerçekleştirilen buluştayda kamu, yerel yönetimler ve özel sektör firma temsilcileri bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte Üniversite-Sanayi-Kamu iş birliğine katkı sağlayarak ülke ve Konya için katma değere dönüşecek projelerin ortaya çıkmasını hedefleniyor.

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Mimarlık ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırması (KETAM) Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Oral, KTÜN TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, Konya İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri, oda başkanları, kamu ve özel sektörün önde gelen temsilcileri ile öğretim elemanları katıldı. Buluştayda şehirlerin tarihi mirasını koruma bilincini yaygınlaştırmak,  teknik bilginin paylaşılmasına olanak veren araştırmalar, çalışmalar ve etkinlikler düzenlemek amacıyla kurulan Mimarlık ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (KETAM) bünyesinde yürütülen proje ve çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı.

REKTÖR, ‘SANAYİ-ÜNİVERSİTE-KAMU İŞ BİRLİĞİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Merkezlerimiz tarafından düzenlenen bu buluşmalarda sanayi, kamu, kurum ve kuruluşlarla diyalogumuzu artırmak ve karşılıklı iş birliklerini güçlendirmek istediklerini ifade eden Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik,  “Üniversite olarak 3. gerçekleştirdiğimiz ve sanayi sektörünü ile kamu kurum ve kuruluşlarımız ile bir araya geldiğimiz buluştayda, sanayi ve kamu kurumlarıyla diyalogumuzu artırmak ve karşılıklı iş birliklerini güçlendirmek istiyoruz. Üniversitemiz, bulunduğu bölgeye karşı olan sorumluluğunun bir gereği olarak üniversite-sanayi üniversite-kamu iş birliğine oldukça önem vermektedir. Göreve geldiğimiz günden beri üniversite olarak gerek fiziki altyapımızı, gerek öğretim faaliyetlerini gerekse üniversite-sanayi-kamu işbirliğini ileriye taşıyacak pek çok çalışmaya imza attık. Amacımız; üniversite sanayi-kamu iş bilirliğinin geliştirilerek hem ülkemiz hem de Konya’mız için katma değere dönüşeceğine projeler yürütmektir. Bu amaçla bugün burada toplandık ümit ediyorum ki ileriki dönemlerde bu ve buna benzer toplantılarla mevcut iş birliklerini daha da arttırarak somut çıktılar elde edeceğiz” dedi.

Ardından Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırması (KETAM) Merkez Müdürü Doç. Dr. Murat Oral, KETAM bünyesinde yürütülen proje ve faaliyetlere ilişkin bilgilendirici sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Oral, “KETAM olarak şehrimizin sahip olduğu kültürel zenginliğin farkındayız, Konya’mızın tarihi dokusunun korunarak, şehir merkezi içerisinde kullanılabilir, yaşanabilir sokaklar, binalar, parklar ve bahçeler yapmak istiyoruz. Amacımız, kent ve kentlilik bilincini geliştirme ve mimarlık kültürünü korumaktır. Şimdiye kadar Konya’mız için başarılı projelere imza attık, bundan sonrası için de alternatif çalışmalar üreterek şehrimizi sanat, tarih ve doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak, nispeten geri planda kalmış değerlerini de ihmal etmeden işlevsel projeler üretmek istiyoruz. KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültemizden mezun sektörün ileri gelen temsilcileri var dolayısı ile işimizin bilincindeyiz ve şehrimizi tanıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi planladığımız birçok projemiz var, kentsel yenilenme, kentsel sağlamlaştırma projeleri, ancak bunu yıkıp yerine yenisi yaparak değil, tarihi dokuyu bozmadan yapmak istiyoruz. Yaşama doğaya, çevre koşullarına uygunluk, mahalle kavramı, değerler, kültürel birikim, inançlar, üslup, şehirleri planlarken bunları asla geri planda bırakmadan üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Doç. Dr. Murat Oral’ın gerçekleştirdiği sunumun ardından etkinlik, sektörün öne çıkan konularıyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Samimi bir atmosferde gerçekleşen etkenliğe katılan davetliler; etkinliğin gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Konya Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen bu buluşmanın ortaklaşa yürütülecek iş birliklerine vesile olmasını istediklerini ifade etti.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik