Akademisyenlerden İlköğretim Öğrencilerine Sağlıklı Beslenme Eğitimi

Konya Teknik Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Erol Pehlivan ile Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi İbrahim Pehlivan, Konya Selçuklu İlçesi Şerife Akkanat İlkokulu’nda eğitim gören minik öğrencilere sağlıklı beslenme konusunda önemli bilgi ve öneriler paylaştı.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilen etkinliğe minik öğrencilerin ilgisi görülmeye değerdi. Okul çağındaki çocukları sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, minikler ile bir araya gelen uzman eğitimciler, 110 çocuğa sağlıklı beslenmenin püf noktalarını öğretti.

Prof. Dr. Erol Pehlivan ve Öğretim Görevlisi İbrahim Pehlivan’ın proje yürütücülüğünü üstlendiği etkinlikte, Fatma Korkmaz, Emine Baybut, Dilek Bölükbaş, Dilara Bölükbaş, Seher Baştaş, Simge Uğurlu, Mariama Sisoko, Nurcihan Akçay, Şule Sevinç, Atakan Koca ve Abdülkerim Özsu isimli üniversite öğrencileri görev aldı.

Etkinliğe, Şerife Akkanat İlkokulu Okul Müdürü Ahmet Eriş, Müdür Yardımcıları Tevfik Eraslan, Varol Çoban, Hilal Kara, Tuba Akyol ile Ana Sınıfı Öğretmenleri Feyza Işık, Derya Akyıldız, Mürüvvet Zeybek,  Dilek Açıkel, Şule Gül Arabacı, Zehra Çetin, Şule Korkmaz, ve Esra İnan önemli katkılar sundu.

Abur Cubura Son!!!

Bu etkinlikle, anaokulu ve ilkokul öğrencileri çok farklı kazanımlar elde etti. Çocuklar öğrendikleri eğitimde okul ve ev yaşamında sağlıklı beslenmede şekerli ve sağlıksız ambalajlı paket içindeki gıdaları kısa zamanda tercih etmeyerek kendi uygulamalarını aile ve çevresindeki bireylere sergileme becerileri kazandı.

Etkinlik sonunda, anaokulu çocukları ve benzeri yaştaki çocukların, sağlıklı bir hayat sürmeleri, beyin aktivitelerinin gelişmesi, hiperaktiviteyi azaltma, dikkat dağınıklığının giderilmesi, kronik beyin yorgunluğunu, stresini azaltma, erken yaşlanmasını önleme, hipertansiyon, diyabet gibi sahip olabilecekleri hastalıkların önüne geçme gibi birçok faydalı bilgileri anaokulu yaşlarında kazanmış oldu.