Elektrikli Aracımıza Bir Ödül de Otomotiv Sektöründen

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği (OSEG) konferanslarının bu yıl 6.’sı gerçekleştirildi. Konferans kapsamından düzenlenen ödül gecesinde Üniversitemiz Anka- Teknik Öğrenci Topluluğu tarafından geliştirilen elektrikli araç ödüle değer görüldü.

6. Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği programında, Otomotiv sektöründe en fazla ihracat yapan, en fazla istihdam sağlayan, AR-GE merkezi olan firmalar ve elektrikli otomobil geliştiren öğrenci toplulukları da ödüllendirildi. KTÜN öğrencileri tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz yıllarda TEKNOFEST’te ‘En İyi Görsel Tasarım’ ödülünü alan elektrikli araç da ödüle değer görüldü. Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in de katıldığı ödül töreninde öğrencilerin ödül sevinci görülmeye değerdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın elinden ödülünü alan KTÜN Anka-Teknik Topluluğu Başkanı Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Süleyman Can Oruç, Otomotiv Sektörü tarından verilen ödülün kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu belirterek yeni araç tasarımı için ekibe motivasyon sağladığını ifade etti.

Süleyman Can Oruç, “KTÜN Anka-Teknik Topluluğu olarak geçmişte ödüllü araçlarımızdan edindiğimiz deneyimlerle uluslararası düzenlenen Formula Student yarışmasına katılmayı hedefliyoruz. Uluslararası Formula Student yarışları için tasarımlarına başladığımız yerli ve elektrikli, yüksek torklu motorun atölye çalışmalarına devam ediyoruz. Bu yarışmada Ülkemizi kendi tasarladığımız elektrik motorumuzla temsil etmek istiyoruz.” dedi.