Geleceğin İnşaat Mühendisleri, “6. Baret Takma Töreni” ile Mesleğe İlk Adımlarını Attı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencileri, gelenekselleşen baret takma töreni ile mesleğe adım atma yolundaki ilk heyecanlarını arkadaşları ve hocalarının gurur dolu bakışları eşliğinde yaşadı.

Törende Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken, “Mensubu olmaktan büyük onur duyduğum İnşaat Mühendisliği mesleği, insanoğlunun birçok ihtiyacına cevap veren, önemli projeler gerçekleştiren en eski meslek dallarından birisidir. Ancak günümüzde yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle mesleki olarak bazı problemleri yaşamamıza neden olmaktadır. Umuyoruz ki yaşanan problemler önümüzdeki yıllarda giderilerek İnşaat Mühendisliği hak ettiği itibarını yeniden kazanacaktır.” dedi. Öğrencilere seslenen Köken, “İnşaat Mühendisliği mesleğine yeni atılan sevgili öğrencilerimiz, takacağınız bu baretlerle bu mesleğin ilk basamaklarına adım atmış olacaksınız, alacağınız dersler ile 4 yıl sonra donanımlı birer İnşaat Mühendisi olarak sizler de aramıza katılacaksınız, ben buna canı gönülden inanıyorum. Gerçekleştirilen bu törene emek veren herkese teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” dedi.

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kamanlı ise yaptığı konuşmada, “Zor süreçleri geride bıraktığımız bu günlerde böylesine güzel bir etkinlikte sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. 1970 yılından itibaren 53 yıllık Konya Teknik Üniversitesi mesleki birikimi, derinliği ve tarihine sahip İnşaat Mühendisliği Bölümü ailesine, İnşaat Mühendisliği mesleğine hepiniz hoş geldiniz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında varlığınız daim yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sevgili öğrencilerimiz bunun sadece bir başlangıç olduğunu unutmayın. Mesleğini layıkı ile yerine getirerek başarılı işler çıkaracağınıza inanıyor, başarılar diliyorum.” diyerek, törene katkı sunan İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İnşaat ve Yapı Denetim Topluluğu Başkanı Hafız Polat “Bugün başımıza takılan baret yalnızca iş güvenliğini değil aynı zamanda bu mesleğin bizlere getirdiği sorumlulukları kabul etmemizi sağlıyor. Bizler bu baretleri giyerek sadece mesleğe atım atmıyor aynı zamanda gelecekte inşa edeceğimiz yapılarımızın güvenilir ve dayanıklı olmasını adına sorumluluk alıyoruz.

Halil Cin Konferans Salonunda gerçekleşen törene, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gürol Önal, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, Genel Sekreter V. Kamil Gök, İnşaat Mühendisliği Bölümü Akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Konya teknik Üniversitesi KTÜN