Konya Üniversiteleri Öğrencileriyle Kariyer Fuarında Buluştu

Üniversitemizin de paydaşı olduğu, Konya’daki üniversitelerin iş birliği ile KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuarı 24 Konya Üniversiteleri yöneticileri, Konya’nın önde gelen firmaları ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

Firmaları, üniversiteleri ve öğrencileri buluşturarak kariyer planlamasında bilgilerin paylaşıldığı ve iki gün süren fuarın ilk gününde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, açılış programına katılarak konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz protokol üyeleri ile standımızı ziyaret ederek öğrencilerimizin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kariyer Fuarı açılış programına Rektörümüzün yanı sıra KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Ortaç, Gıda Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı​ (KOP) Dr. Murat Karakoyunlu katıldı.

Fuarda iş dünyası, hukuk ve adalet, proje, gastronomi, ilaç endüstrisi, yapay zekâ, motivasyon ve içsel güdüleme, konularının yanı sıra Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümünden Prof. Dr. Murat Oral “Tasarım ve Mimari Bakış”, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Engin Eşme “Yapay Zeka ve Entegrasyon” konulu konferansta katılımcılara kariyer planlaması konusunda bilgi verdi.