Konya Teknik Üniversitesi, TÜMA Sonuçlarına Göre ‘Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet’ Sıralamasında 12. Sırada

Türkiye’de lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlamaya dayanan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçları açıklandı. Buna göre Konya Teknik Üniversitesi ‘Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet’ sıralamasında 12. sırada yer alarak Türkiye’nin önde gelen üniversitelerini geride bıraktı.

Lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geri bildirimler toplayarak Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan araştırma, Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimini zenginleştirme ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli olma yolunda bir yol gösterici olma amacını taşıyor.

Buna göre Konya Teknik Üniversitesi, ‘Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması’nda Türkiye’nin önde gelen Üniversitelerini geride bırakarak 126 devlet üniversitesi içerisinde 12. sırada, Devlet ve Vakıf Üniversitelerinin tümünün birlikte değerlendirildiği ‘Üniversiteler Genel Memnuniyet Sıralaması’nda 199 üniversite içerisinde 25. sırada yer aldı. Konya Üniversiteleri arasında ise açık ara ile birinci sırada yer aldı.

Konya Teknik Üniversitesi, ‘Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı Sıralaması’nda geçen yıla göre iki basamak ilerleyerek 9. sıradan 7. sıraya yükseldi. “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması’nda ise geçtiğimiz yıla göre bir basamak ilerleyerek 11. sıradan 10. sıraya yükseldi. Konya Teknik Üniversitesi listede 199 üniversite arasında, bu kategorilerde, ilk 10’da kendisine yer buldu.

Elde edilen bulgularla üniversitelerin gelişim ve duyarlılıklarını artırmak ve veri sağlamak amacına yönelik olarak uygulanan araştırma, 2021-2022’de 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 199 üniversitede öğrenim gören 47.682 öğrenciden kullanılabilir veri toplanılarak elde edildi.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA-2022) sonuçlarına erişim için tıklayınız.